אולי יש לנו שפע של זמן, אבל לפעמים נדמה שפשוט צללנו מתחת למים. לרגעים, קשה למצוא קצה חוט להתחיל לשוב ממנו אל עצמנו, ולא בקלות אפשר לאתר את כפתור ההתנעה.
בקפסולה מיוחדת שנעה בין המשמעות לבין הקלילות הלא מחייבת, מחכים לכם 10 אייטמים הנוגעים למילים החובקות את התקופה הזו: משמעות, פחד, שינוי, מינמליזם, כניעה, רגיעה, הזנה, יחד, יצירתיות ואופטימיות.
משמעות – מהו התפקיד שלנו באבולוציה (כדאי שנבין אותו, והיום יותר מתמיד)
קל להתבלבל ביחס למטרת העל של החיים שלנו וקל גם לטעות ולחשוב שהגענו לשיא האבולוציה שלנו באמצעות ההתקדמות הטכנולוגית המהירה של האנושות.
האמינו או לא (היום אולי קצת יותר ברור לנו, לא?) אנחנו, כאנושות, נמצאים עדיין בחיתולים שלנו, ויש מרחב גדול ומשמעותי לצמוח בו ולהתפתח.
בשיחה שנערכה עוד הרבה לפני שהקורנה חייבה אותנו להתחיל לחשוב על כך ברצינות, צולל ניל דונאלד וולש (מחבר ספרי 'שיחות עם אלוהים') לעומקן של שאלות היסוד. שאלות שאינן נוגעות רק בהאצת ההתפתחות האישית שלנו, אלא גם בשינוי של העולם לטובה על ידי הבנת החלק שלנו והתפקיד של כל אחד מאיתנו באבולוציה.
את המילה 'אלוהים' אתם מוזמנים להחליף בכל מילה אחרת המייצגת מבחינתכם את כל מה שמעבר (יקום, אינטילגנציה, כח עליו או כל שם אחר המייצג עבורכם את הדבר הגדול והעצום הזה שנמצא מעבר לבינתנו).
פחד – עניין של בחירה
דמיינו שאתם מלחים בספינה טרופה, נסחפים בלב האוקיינוס השקט העצום. אתם יכולים לבחור באחד מבין שלושה כיוונים ולהציל את עצמיכם ואת חבריכם לספינה. אבל לכל בחירה וברירה שעומדת בפניכם, יש גם השלכה שמעוררת פחד אדיר. איך בוחרים?
דרך סיפור עלילתה של לווייתנית ה"אסקס", הסופרת קרן תומפסון ווקר, (מחברת רבי המכר של הניו יורק טיימס: 'עידן הניסים' ו- 'החולמים') מסבירה כיצד הפחד מצית את הדמיון, תוך שהוא מאלץ אותנו לדמיין את ההתפתחויות העתידיות האפשריות ואת ההתמודדות איתן.
יש תרגום בעברית.
שינוי – ספר התמורות הסיני, אי צ'ינג
האי צ'ינג (תורת השינויים, בסינית) הוא אחד הספרים העתיקים ביותר בעולם, הנחשב כמי שהיווה את הבסיס המיסטי והפילוסופי לתורות הדיקור, האיזון, התזונה ואומנויות הלחימה הסיניות.
מספרים עליו שבמשך אלפי שנים שימש את קיסרי סין ככלי לקבלת החלטות כמעט בכל נושא שאפשר להעלות על הדעת.
בבסיס האי צ'ינג, נמצא עיקרון מרכזי אחד (עיקרון שאותו אנחנו חויים בימים האלה בעוצמה): הכל נמצא בשינוי מתמיד, ולכן כל מה שעולה חייב לרדת, ומה שיורד – בעוד רגע יתחיל שוב לעלות.
הספר מכיל 64 ההקסגרמים (תשובות אפשריות), הממפים את המצב בו נמצא השואל ומסייעים לקבלת החלטות, אבל יותר מזה – אפשר לומר שיש בו את הכלים הנדרשים על מנת להבין סיטואציות הנקרות על פננו בצורה עמוקה, ולהגדיר את הלך הרוח והכלים אותם אנחנו נדרשים להפעיל.
קרל גוסט יונג כתב בהקדמה של הספר: "הספר רחוק מלהיות קל להבנה, משום שיש בו חלקים סתומים לרוב. הדבר גרם לחוקרים מלומדים מהמערב לפטור אותו כאוסף של ביטויים מאגיים בלתי מובנים וחסרי ערך. אין אדם יכול לפטור בקלות הוגים גדולים כגון קונפציוס ולאו צ'ה, שהאי צ'ינג היה מקור השראתם העיקרי. אני יודע שבעבר לא הייתי מעז להתבטא בצורה כל כך חד משמעית בעניין כל כך לא בטוח, אך עתה יכול אני ליטול על עצמי את הסיכון, משום שהנני בעשור השמיני לחיי ודעותיהם המשתנות של אנשים כמעט אינן מרשימות אותי עוד".
רות פרידמן ז"ל שקדה על תרגמו במשך שנים ארוכות, תוך שהיא עובדת איתו ונועצת בו, והפכה אותו לכלי נגיש שיכול לסייע לכל אחד בשגרת חיי היום יום, בצמתי קבלת החלטות ובעיתות משבר.
הספר, בהוצאות חד קרן, יוכל להגיע אליכם הביתה במהירות עם שליח זריז ואדיב.
ועל הדרך, ממליצים בחום להירשם לרשימת התפוצה והניוזלטרים של חד קרן. רק דברים טובים מגיעים משם.
מינימליזם – פחות זה יותר
הפרק על המינימליזם בפודקאסט 'חושבים טוב' של יהודית כץ, הוקלט הרבה לפני הקורונה, ומתכתב באופן בלתי רגיל עם השאיפה של רבים מאיתנו, להאט את קצב החיים ולהסתפק בפחות.
זה נחמד לדמיין את עצמנו מסתפקים במועט ומוצאים ריגוש בפשטות, רק שבינינו, אנחנו אוהבים את המגוון, את האופציות, את הסייל בזארה והריח של החדש. בשביל "להאט" את החיים עלינו להאט עוד כמה דברים – את שיירת החבילות מחו"ל, ההזמנה של הרכב החדש, עדכון הגרסה של הפלאפון ואת ארוחת הערב במסעדת גורמה-מישלן-תמונה-לאינסטוש.
כדי לשוחח על המתח שבין רצון לעוד לבין הסתפקות במועט הזמינה יהודית כץ את עמית נויפלד, עורך אתר תנועת ההאטה וכותב הספר "היסטוריה של מהירות", לשיחה על מינימליזם. מדוע אנחנו מתחברים באופן רגשי לחפצים? האם החופש האמיתי נמצא בקניה בלי גבול? איך התבלבלנו בין רמת חיים לאיכות חיים? ואיך מתחילים תהליך של שחרור חומרי?
ומכאן ניתן להאזין לפרק הרלוונטי היום יותר מתמיד
כניעה – חמישה צעדים בדרך אליה
באמצעות קבלה, כניעה ומחויבות לדרכה הרוחנית המתפתחת, סופרת רב המכר ושל ניו יורק טיימס והדוברת הבינלאומית גבי (גבריאלה) ברנשטיין , מצליחה להפוך את הפחד לאמונה. הסיפורים שלה והשיעורים האוניברסליים שהיא משרטטת, מספקים מסגרת לשחרור החסימות למה שכולם מייחלים לו: אושר, ביטחון וכיוון ברור. שיעורים אלה יכולים לעזור לנו לוותר על הצורך בשליטה על מנת להירגע, להשיג תחושת וודאות וחופש, להפסיק לרדוף אחר החיים ולחיות באמת.
ברנשטיין מציעה לעשות שימוש בסינכרון ותמיכה כשאנחנו מרגישים אבודים, בביטחון מול חוסר וודאות, ושמחה במה שאחרת יכול היה להיות כאב. יש לה סודות שהיא חושפת, והיא נחושה בדעתה לשחרר את הכח שיש בנו תוך שימוש בידיעה המנחמת שבסופו של דבר ומאחורי כל משבר או קושי, היקום הוא זה שנותן לנו גב.
כאן תוכלו למצוא את הצעדים והכלים שלה להרגעת הפחד מפני הקורונה
והנה וורקשופ אונליין חינם שהיא עורכת ב- 29/3/2. מוזמנים להצטרף.
רגיעה – 20 ד' של מדיטציה שכולה השקטה
תנועת המיינדפול מרכזת באתר היו טיוב שלה מדיטציות מודרכות, תרגילי תנועה, הפינוזה וטיפים לשיפור איכות החיים.
אתם מוזמנים לסגור את הדלת (שכל העולם ימשיך את שלו בחוץ) ולהתמסר ל- 20 דקות של מדיטציה להרגעה והשקטה. מומלץ במיוחד אחרי העדכונים של שעה שמונה בערב.
הזנה – ארוחה מהירה לעצלנים
אי אפשר היה למצוא משהו מדוייק יותר. קליל, בריא, טעים ודורש מינימום השקעה יותר מאשר ההצעות של מינה רום. המתכונים שהיא מגישה כאן הם מהסוג המשאיר את הגוף נעים ושבע במידה הנכונה, עם מינימום זמן, מינימום מצרכים והכי חשוב – מינימום כלים בכיור.
. למי שדל באנרגיה גם בבוקר, הציצו כאן למתכוני בוקר זריזים במיוחד
יחד – כשפרופסור יורם יובל, פאולה וליאון נכנסים לבידוד
מלבד הבדיקה הפנימית באשר לכל מה שקורה לנו, מה נכון, מה מתאים, את מה כבר הגיע הזמן לשחרר, ומה כבר לא עובד בתדר שבו אנחנו נמצאים, יש את שגרת היומיום במציאות החדשה.
.את המרחב מאכלסים כל בני הבית על הפחדים, השגרה שהופרה, חוסר הודאות, אינסוף לחצים ונקודת הסיום שלא ניתן לקבוע.
פאולה וליאון מארחים ב'יחסנו לאן' את פרופ׳ יורם יובל, הפסיכיאטר וחוקר המח, המביא איתו תובנות איך להפוך את הימים האלה לקצת יותר נעימים.
בעזרת המחקר המרתק של ד״ר ג׳ון גוטמן (מחבר רב המכר ״שבעת הצעדים לנישואים מאושרים״) הוא לימד אותנו כמה עקרונות פשוטים שיהפכו את החיים בבידוד לנעימים יותר
האזנה לפרק מכאן
חיבור פנימי- יומן ויזואלי
החיבור הפנימי העמוק מוצא את דרכו גם דרך היצירה. אפשר להתייחס אליו כאל תנועה של חיבור פנימה, ואפשר לראות אותו גם כתנועה הנובעת מהפנים החוצה.
אין חוקים, אין חומרים שבהם מותר או אסור. אפשר לגזור, לייבש, לחתוך, לרשום, לצבוע, לחורר, להוסיף או לגרוע. העיקר לתת למה שיש לנבוע החוצה. היומן הויזואלי יכול להיות מחברת העוקבת אחרי הימים, אחרי מחשבות, תפיסות עולם או אנשים. הוא יכול לעסוק במה שיהיה, במה שנרצה לעשות כשהכל ישוב למקומו, או במה שקורה ממש עכשיו. בחשש, בפחד. בלא נודע. העיקר שלא לבקר את התוצאה, לא לצפות ולא לתכנן. כל שדרוש הוא לשחרר את התנועה, ולצאת לדרך. כל מחברת תתאים. אינסוף השראות יש ברשת. הנה אחת מהן.
ומכאן אפשר ליצור יומן ויזואלי דיגטלי גם ב- canva.
אופטמיות – להכניס ליומן לאוגוסט הקרוב
אחת התרופות שלנו לימים של חוסר ודאות והתכנסות, היא סימון יעד להרפתקאה חדשה. כזאת שמעוררת פירפורים קטנים של שמחה ומביאה איתה תחושה של התרגשות.
לא יכולנו שלא לעצור לרגע ולחקור את הריטריט בן השבוע של LOVE YOGA שיתקיים בפורטוגל בקיץ הקרוב. ריטריט שנדמה לנו שמכיל את כל הדברים הטובים. אינטימיות, פשטות וחיבור לטבע.
באיזור רצועת החוף הטבעית הסמוכה לים האטלנטי, במרחב הזרוע בכפרים מקסימים הצבועים בלבן, שוכן המרכז בו ייערך הריטריט, צמוד לאגם שמימיו צלולים – במרחב טבעי ושליו, בו מתהלכים להם בעצלתיים כבשים, עיזים, טווסים ותרנגולות.
לצד שיעורי יוגה ומדיטציה יוגשו ארוחות המבוססות על גידולי החווה, ובין התירגולים והארוחות, מוזמנים האורחים ליהנות משיעורי גלישה, רחצה באגם הצלול וטיולים לאורך החוף (תודו שאפשר לדמיין את קפיצות הראש לתוך האגם, את ההשתרעות הנינוחה על מזח העץ, ואת החדווה של השהייה בבקתת העץ ).
קייל וקריסי המנחות את הריטריט, עובדות יחד ברחבי העולם. הן משלבות בתרגולי היוגה והאסנות גם תורות רוחניות ופראניאמה – חלק אינטגרלי מהעיסוק ביוגה שעניינו שליטה והכוונה של דפוסי הנשימה, הידועים כבעלי השפעות מטיבות רבות, בהן שמירה על בריאות תקינה, הפגת מתחים והגברת תחושת רגיעה והשקט הנפשי.
מכאן הלינק לכל פרטי הריטריט. התמונה מתוך האתר.
אוגוסט מרגיש קרוב מתמיד.
לקבלת ניוזלטר עם כל מה שהכי:
הקפסולה בדרך אליך עם מה שחדש, ומה שאוטוטו מגיע. אירועים, קורסים אונליין, ריטריטים ופרקים חדשים בפודקסט. לפעמים קצת אויר. הרבה פעמים פשוט זווית אחרת להתבונן ממנה על הדברים, אבל תמיד תמיד, במינון נעים ובלי להעביר את הפרטים שלך לאף אחד אחר.
|