מה יכול לעבוד עכשיו? אולי דוקא תשומת הלב לדברים הקטנים והחיבור המלא אל הרגע הזה וממנו פנימה.
הירקות הטריים הנחתכים לסלט. הריח הנפלא של מקלחת הבוקר. ספר שמשפט מתוכו מתיישב אל תוך היום ברכות. חיוך של מישהו. התכרבלות במיטה, שמש, פרח וריטואלים קבועים כדי לנוע איתם פנימה.
להתחבר פנימה
יש מצב שאחד הדברים היחידים שתרצו לשים עם הפנים בימים האלה, היא כרית העיניים המרגיעה של בודהה (ואולי בעצם את כל יתר המוצרים שלהם גם). אבל מעבר למוצרים, יש בעולם של BUDHA קפסולה קטנה ומלאה בהשראה, העוסקת בחתירה פנימה.
'בודהה' שנוסדה על ידי אמילי (שלמדה ארומתרפיה בניוזלינד ו'בושמולוגיה' באל איי) ופרד לאמי (מעצב עטור פרסים), מבקשים להביא לידי ביטוי את אותו קסם מיוחד של הרגע הזה, רגע שבפרשנות שלהם מהווה חיבור פנימי עמוק, ומשלב מעת לעת גם חכמה עתיקה, ארומטרפיה ועיצוב.
יחד הם חוקרים, מעצבים ומפתחים מוצרים מחומרי גלם ומרכיבים טבעיים משובחים ונשענים על שיתופי פעולה עם אמנים בלוס אנג'לס, ניו זילנד ויפן.
האוסף שלהם מורכב מכמות קטנה יחסית של פריטים, והמנטרה שלהם (פשוטה וכה חשובה בימים האלה) היא: GO BACK TO YOURSELF.
GO BACK TO YOURSELF PROJECT
העולם שהם עוסקים בו אמנם מניב מוצרים, אבל הכוונה העומדת מאחוריהם היא לסייע לאותו חיבור פנימי, אותה תחושה נינוחה המהווה את המפתח לאושר.
בפרוייקט המתגלגל שלהם "בחזרה לעצמך" הם בוחנים את הדרכים האישיות והאוניברסליות בהן אפשר להתחבר פנימה על בסיס יומי, ומקווים לשפוך אור על מיומנות החיים המסתורית הזאת.
באמצעות סדרת ראיונות קצרים עם נשים בכל העולם (גללו מתחת לסרט והקליקו על תמונות הנשים), וגם באמצעות המגיזן הדיגיטלי שלהם, הם בודקים מהו אותו חיבור, ואיך ניתן להגיע אליו מזויות שונות.
אלי וולש למשל, מדברת על הפגיעות ככלי אוטנטי המאפשר חיבור פנימה, ועל כך שאצלה למשל, יש לריטואלים קבועים חשיבות רבה ביכולת שלה להישאר מקורקעת ומחוברת לעצמה, על בסיס יומיומי ואפילו שעתי. בראיון איתה היא מספרת כי בכל פעם שהיא מכינה קפה או תה או מתקלחת, היא מאפשרת לעצמה את ההזדמנות להיות נוכחת. היא מוסיפה עד כמה חשוב לה לדאוג לייצר לעצמה מרחב לשקט ולהשתקפות המגיעים בדרך כלל בצורה של יוגה, טיול על החוף, מדיטציה או טיול בהרים.
הריטואלים של החיבור פנימה
בחלק המתאר את הריטואלים, מעניקים הזוג לאמי מבט ויזואלי על הטקסים הקטנים המביאים איתם תחושה של חיבור. אותם רגעים שכוחם טמון בפשטות שלהם, המאפשרת לשינויים להתבצע דרכם דווקא בצורה הלא מודעת – אותה תנועה המשתקפת באמצעות תזוזות עדינות לכיוון של נינוחות, ביטחון ויצירתיות.
מסעו של העצמי המבקש להתחבר פנימה, בהתאם לפרשנות שלהם, עובר דרך הריטואלים של היטהרות, התרעננות, קירקוע והרגעה.
צאו לטיול קצר בתוך הפרוייקט, ובמגזין, ואל תפספסו את הסרט הזה: השזיף. שאורכו אמנם דקות ספורות, אבל יש בו פשוט ה-כ-ל.