ההוגה הדני הביא איתו משב רוח מרענן, מלא בחמימות ואיזון המנחם את הקרים שבימים.
לאחריו הגיח הלגום, סוד האושר של השבדים, המתמצת את תפיסת עולם של הגדולים בהוגים ואת מה שכל כך נכון לימים ולתקופה הזו – מציאה של הדיוק המאפשר לנהל צריכה, גירויים, זמן ותשומת לב.
Not too little, not too much, just right.
איך מתנהלים נכון לפי הלגום, בתקופה הזו שקוריאם לה החיים היום? הנה עקרי הדברים:
- הפסקות. קחו אותן ולא כדי לדחוס לזמן הזה את כל מה שלא הספקתם בין ההפסקות. לא מדובר בגיחת סלולר וגם לא בשיחה קצרה של התעדכנות. הפסקה היא להיות ברגע הזה, בדיוק. לבהות. לנשום, להתסכל סביב. פשוט להיות.
- סדר. רק מי שדילל חפצים וארגן אותם באופן נגיש (לא בערמות, לא מאחורי חצים אחרים, לא בקופסאות התחובות בארון ולא בגומוות נשכחות) יודע את חדוות השימוש. מומלץ שיהיה פחות, אבל בדיוק מה שצריך, והכי חשוב – נגיש לעין ולמח שכחן.
- חדש מחליף ישן. חוק יסודי גם לפי מארי קונדו הוא לדאוג לכך שכשנכנס הביתה חפץ חדש, מאפשרים לישן למצוא את דרכו החוצה. למי שעוד לא ביצעו ניקוי ראשוני, אפשר לעבוד ביחס של אחד לשלוש . הרווחה מובטוחה!
- גידול תבלינים. יש הרבה סיבות בגללן מומלץ לגדל את האוכל שאותו אנחנו צורכים, אבל לדעתנו די בתשומת הלב והחיבור שבין הגידול לאכילה. מי שגידל פעם ערוגת גינה קטנה או גינת תבלינים, יודע לזהות את החדווה הפשוטה והנעימה שבאכילתם.
- איכות יותר מכמות. אולי גם אמא שלכם היתה אומרת, שעדיף מעט אבל איכותי. אנחנו חושבים שעדיף ארון עם פריטים ספורים שהם טיימלס, על מדפים עמוסים בבגדים שהם לא. אבל לא רק בגדים. אוכל, סדרות בנטפליקס, חברים וחופשות. נסו לבדוק כל דבר שאתם עושים דרך המשוואה הזאת. התוצאה יכולה להיות מעניינת מאוד.
- בבית- גרביים ונעלי בית. זה לא רק הליכלוך. כשאנחנו הולכים עם גרסיים בבית, ההליכה רכה יותר, החיבור לאדמה ישיר יותר ושוב אמא שלנו, שביקשה תמיד להשאיר את הנעליים בחוץ, צודקת.
- סלולר – לא בחדר השינה. אין צורך לפרט נכון? (דרך אגב. גם מכשיר הלטוליזה)
- חברים – רק אלה שבאמת. לא רק בחיים, גם ברשתות החברתיות. ההגיון הוא פשוט, פחות רעשים, הפרעות ומידע לא נחוץ. אנפרנדו את כל מה שלא שייך.. איזה יופי של קונספט.
- מרחב אישי גם בזוגיות – על זה אפשר לכתוב ספרים. זוגיות בריאה ושלימה לא עוסקת בהתמזגות ובמאמץ להפוך לאחד, אלא בהנכחה של החלק האישי. רצונות, עניין, חופשות, פעילות, עמדות, רכוש וזמן. והכוונה היא לא לחיים משותפים אך מקבילים, אלא לאיים של מרחב ומרווח. ממלץ לנסות.
- הפחיתו לחצים – זו משימה לא פשוטה, אבל הי, כל הקפסולה מלאה במוצרים, שיטות, מקומות ורעיונות באשר למציאת האיזון.